Vélemények
 

Kedves Anna!

Hol is kezdjem?
Talán a tényekkel… Édesapám búcsúztatóján kértünk meg, hogy segíts elmesélni azt, amit mi valószínűleg nem tudtunk volna megfogalmazni, kifejezni és elmondani. Már az első telefonos beszélgetésnél szimpatikus volt amit es ahogy mondtál, valamint az egész „életmese” koncepció.

Aznap amikor leültünk személyesen beszélgetni, tudtuk, hogy nem könnyítettuk meg a dolgodat, hiszen időben és térben össze-vissza csapongtunk. A körülbelül 3 óra alatt amit jegyzeteléssel, hallgatással töltöttél, temérdek információt szívtál magadba családunkról és miután elmentél, mondtuk is magunkban, hogy nem lesz semmi ebből valami egybefüggőt kihozni. De nagyon nem lett igazunk!!! A búcsúztató előtt ahogy a telefonba beolvastad nekünk a szöveget éreztük, hogy ez így tökéletes.

Nagyon örültünk annak, hogy sikerült humort belecsempészni a mesébe, hiszen apum egy alapvetően életvidám ember volt, és tudtuk, hogy megőrülne egy unalmas, sablonos beszédtől. Hát a Te meséd nem lett az 🙂

Azon kívűl, hogy a mese nagyszerűen sikerült, szeretném megköszönni empátiádat is, amivel segítettél nekünk megnyílni, sztorizgatni és egyáltalán beszélni. Ez tudom, hogy szintén segít a gyász során.

Úgy gondolom, hogy nagyon jól döntöttünk, hogy Téged kértünk meg a mese megírására és elmesélésére! Továbbá a család, barátok és ismerősök is azt mondták, hogy nagyon „Feris” volt a beszéd.

Köszönjük szépen a sok sok szép szót!

Szilvi, Juli, Roli

(FB messenger csoportban kaptam a családtagoktól Ludvig Klári búcsúztatója után)

„Sziasztok!
Anna „munkàja” szàmunkra nagyon szívmelengetõ volt. Alapos adatgyûjtés, több egyeztetés utàn a szépen kikerekített mondatokat kedves, kellemes hangon adta elõ, így szinte újraélhettük elvesztett szerettünkkel valò élményeinket. Külön jölesett, hogy a végén odajött Édesanyàmhoz. Sokat jelentett Neki is. Köszönjük!!!
Minden jòt a tovàbbiakban!
Puszi mindnyàjatoknak!!! ”

„Annácska!
KÖSZÖNÖM!
Mikor édesanyánk itt hagyott bennünket, tudtam, hogy téged szeretnélek, azzal a halk kedvességeddel és figyelmeddel. A húgom nem ismert, de bízott bennem. Már a beszélgetés alatt is nagyon sokat nevettünk és sírtunk, felidézőtek gyermekkori emlékek, családi sztorik. Mikor elmentél, azért volt egy kis pánik bennem, ebből a katyvaszból amit itt összehordtunk, hogyan lesz bármi. Aztán lett. Nem tudtam mire számítsak, de sokkal többet kaptam. Mindenkitől így kellene búcsúzni egyszerre emlékezve a vicces és megható pillanataira. Kerek volt és egész. Sírtunk, nevettünk, mosolyogtunk. Külön köszönöm az ölelést és azt az elsusogott szót a szertartás után. ANYA ugye neked is tetszett!”

„Biztos vagyok benne, hogy tetszett NEKI!”

„Hát én nem tudok mit írni csak azt hogy
KÖSZÖNÖM Neked Annácska ♥️”

Ludvig Klári családja

Mincike!
Anyukám egy éve halt meg, és az évforduló kapcsán eszembe jutott, hogy a búcsúztató, melyet Te tartottál, mennyire szép volt és én a „köszönöm”-ön kívül semmit sem adtam neked. Fogadd szeretettel ezt a kis ajándékot!

Puszi: Zsóka néni

Drága Mincikém!
A fiam elvesztése határtalanul fájdalmas, amit Te a kedves egyéniségeddel és hangoddal enyhítettél a búcsúztatóján. Alig másfél évvel később szintén bánat ért bennünket, és ismét segítettél a gyász elviselésében a kedves emlékek felidézésével, amit a búcsúztatóban elmondtál. Köszönöm, hogy a szépre emlékezhettünk általad ezeken a nehéz eseményeken.

F. Edit

(Szeretnélek megkérni, hogy írj nekem is pár sort arról, hogy mennyire voltál elégedett és hogy ajánlanád-e másoknak is ezt a fajta búcsút, amit én mondtam Petikéről.)
Természetesen ajánlanám. Petikével már Istvánka búcsúztatóján elhatároztuk, hogy majd mi is ilyet szeretnénk. Nagyon jó volt, hogy a közös életünkből az általunk elmondottakat szépen megfogalmaztad, beiktattál egy-egy szép verset, idézetet, és ebben a keretben idézted fel a nekünk kedves eseményeket, és így könnyebb volt elviselni az elválást a szerettünktől. Gondosan összeszedted az élet apró morzsáit, és szépen megírtad, és kedves hangodon elmondtad, és így magunk elé tudtuk képzelni a boldog pillanatokat. Az általad előadott búcsúztató nem felzaklatott, hanem egy kicsi megnyugvást adott. Minden rokonunknak és barátunknak is tetszett, még azoknak is, akik mélyen vallásosak. Talán sikerült leírnom azt, amit éreztem, és köszönöm, hogy nem rémálomként, hanem felidézhető emlékként tudok gondolni rá.

Sokszor puszillak: Gyöngyi

Mindenkinek ajánlom, nagyon szépen csinálja.

T-né Pannika

Most éreztem, hogy segítettél rajtam – régen egy pecabotos történet kapcsán azt mondtad, hogy majd meghálálod. Hát most egyenlítettél. 🙂

T.N.

Kedves Anna! Nagyon köszönjük. Szívhez szóló volt, nagyon szépen, összeszedetten és bensőségesen beszélt. Tetszett, hogy megbeszéltek alapján ment minden és csak az volt a beszédben, amit megbeszéltük.

Udvarias, intelligens és gyönyörűen, szívhez szólóan adta elő a megbeszélteket.

Nagyon köszönjük, amit kaptunk.

Zoltán És Judit

Amit kihozott egy 2 órás beszélgetésből, az lenyűgöző és impozáns volt. Az általunk készített anyagot jó érzékkel szedte szét és rakta össze újra, úgy, hogy kerek, egész maradt a történet. Beleszőtte saját empátiáját, kedvességét, ám a búcsúztató kizárólag a Páromról szólt. Ügyesen használja a szavakat, jó érzéke volt a feladathoz. Meghitt kapcsolatot alakított ki a búcsúztató során a hallgatóság, a Búcsúztatott és a búcsúztató között.

Méltó volt a Páromhoz az egész búcsúztató, mert valóban Róla szólt.

Köszönöm a családom nevében is.

Borók Sándor Péter

Kedves Anna !

Hálásan köszönöm Neked, a meghitt, szeretetteljes , érzelmekkel teli ÉLETMESÉT, amit Édesanyám temetésén elmondtál.

Nagyon jó volt a fájdalmas órában a szép emlékeket felidézni, általad újra élni. A szívünkhöz oly közelálló Nagymamát pár percre még odavarázsoltad közénk, szinte hallottuk a hangját, éreztük az illatát, hogy aztán szívünk minden szeretetével elengedjük Őt az angyalok közé.

Beszédeddel személyessé, bensőségessé tetted pillanatot, ami így volt teljes.

Köszönöm Neked és kívánom, hogy a jövőben minél több ember találjon meg , hasonló helyzetben tudj nekik segíteni, személyessé tenni ezt a szomorú eseményt.

Palotai Andrea és gyermekei

(Gabriella a beszélgetésünk után megelőlegezte nekem a bizalmat, és úgy döntött, ne olvassam be neki telefonon a kész szöveget – emiatt egy picit izgultam, de végtelenül hálás voltam a bizalomért. Ezt írtam meg neki pár sorban, mikor átküldtem számára digitális formában is a kész életmesét a búcsúztatás után.)

Kedves Anna!

Köszönöm a szöveget, már továbbítottam annak, aki kérte. A bizalmamat kiérdemelte, az izgalma nem látszott, nem volt érzékelhető, ez így volt hatásos, ahogy volt, ha már ismertem volna előtte a szöveget, nem hatott volna a helyszínen úgy, ahogy élőben érvényesült.

Köszönöm a jó kívánságait, nagyon megkedveltem , nem is tudom, miért magázom, nekem olyan természetes volt, hogy tegeztem, mintha a lányom lenne. Sok sikert a kislányodhoz, munkádhoz, megérdemled.

Millió puszi!

Gabriella

Kedves Anna!
Nagyon köszönjük a szép megemlékezést a férjemről és a közös életünkről, amit a búcsúztatóján elmondott, nagy együttérzéssel. Külön köszönöm tanácsait is, amivel az én megnyugvásomat próbálta segíteni. Sok sikert kívánok a további munkájához, mert megérdemli.

Varga Magdi és gyermekei

Kedves Anna!

Köszönöm(jük) szépen Anyu búcsúztatójára írt és előadott „élet-mesédet”. Fantasztikus volt, a vendégeknek egytől-egyig nagyon tetszett. Mindenki 100%-osan felismerte benne édesanyánkat, és mindenkiből komoly érzéseket váltott ki. Köszönöm az élményt, biztos vagyok benne, hogy mindenki számára emlékezetes marad.

Nagyon fontosnak tartom a hétköznapi életben is, hogy ha valaki csinál valamit, azt szeresse, és maximális odaadással, és szakértelemmel tegye – Anna, Te ilyen vagy, ez az előadás nagyon profi volt. Nem tudom, hogy korábban mivel foglalkoztál, de szerintem itt megtaláltad az Utad, ehhez nagyon értesz, ez Te vagy. Örülök, hogy megismertelek, és örülök, hogy a
Lélekhajót választottam.

Korábban rettegtem attól, hogy mi lesz egyszer, ha eljön az idő, és elveszítem egy szeretett családtagomat; rettegtem, féltem a haláltól, a fájdalomtól, és a temetéstől… Nem hittem volna, hogy ebben a „természetes rosszban” mégis lehet „valami jó”, lehet „valami szép” is, és hát rajtatok keresztül édesanyám hajós búcsúztatója is ilyen „szép emlék” lett. Az
elvesztés, a fájdalom nyilván megmaradt, de a beszéded meghallgatása, és a szertartás lebonyolítása egy új oldaláról világította meg ezt az egészet. Bizonyos dolgok átértékelődtek az ember fejében, és így vált ez a „szomorú esemény” egy „szép emlékké”…

Köszönöm.

Nem bántam meg,- sőt kifejezetten örülök, hogy a Lélekhajóhoz tértünk be és hogy a polgári búcsúztatónál téged választottunk – profi szolgáltatást kaptunk.

Üdvözlettel,
Anfang József

Anfang József

Nagyon nagy szerencsém volt, hogy Anna írta édesapám búcsúztatójának szövegét. Nagyon fontos volt, hogy édesapám temetése különleges legyen, mint ő maga, és az élete volt. Édesapám az élete során kevés dolgot csinált úgy, ahogyan azt „szokás”, így nehéz lett volna az eletet egy sablonszövegben leírni.

A beszed a teljes megemlékezés talán legfontosabb része volt, hiszen ez szólt igazán róla, ez segített a vendégeknek felidézni a kellemes emlékeket. Néha meg el is nevették magukat, amit édesapám igazán szeretett volna. A jól megírt, hozzáillő beszéd nekem és a vendégeknek is segített elbúcsúzni. Egy nagy terhet vett le a vállamról, hogy hamar megbíztam abban, Anna jó szöveget fog írni. Nagyon rugalmas és megértő volt annak ellenére, hogy nagyon rövid határideje volt a feladatra, és még az utolsó pillanatban is változtatott a szövegen, hogy az tökéletes legyen. Végig támogató volt, empatikus és meleg – ez különösen fontos volt egy ilyen nehéz időszakban. Több vendég említette, hogy nagyon szép megemlékezést sikerült szervezni, különösen ilyen rövid idő alatt. Az érdem legalább félig Annáé, hiszen neki volt köszönhető a megemlékezés lelke, a személyre szabott, megható es olykor vicces búcsúbeszéd. Nagyon szépen köszönöm, köszönjük!

Noémi

Kedves Anna!

Köszönöm azt a megértést és toleranciát amit felénk mutattál, a szöveg kialakításához adott segítséged pedig hálásan köszönöm.

További munkádhoz kívánok jó egészséget és sok sikert.

Bubu

Nagyon köszönjük a tegnapot, azt hiszem a segítségeddel méltón el tudtunk búcsúzni Apukámtól. Minket már akkor „megnyertél” magadnak, amikor megérkeztél, és Milu kisfiam azonnal beült az öledbe. Természetesen a kezdeti lelkesedésünk feléd a beszélgetés során csak megerősödött. Ez a fajta empátia, odafigyelés, értő hallgatás mindenképpen segített visszaemlékezni a szép közös emlékekre. Megmutattad nekünk azt, hogy búcsúzni lehet úgy is, hogy az életünkre, – a te szavaiddal élve – mint életmesére gondolunk vissza, és az együtt töltött csodás percek felidézésével búcsúzunk. A búcsúztató után több barátunk kérdezte, hogy te közeli ismerősünk vagy-e, mert annyira szívvel-lélekkel mondtad, és velünk együtt sírtál. Azt hiszem itt ennél többet nem lehet adni. Köszönjük szépen még egyszer.

Dorina&Edi

Szia Anna!
Sok-sok köszönet a búcsúztatásért, méltó volt Szofihoz és hozzám. Mindenkinek nagyon tetszett és meghatónak tartották. Külön megemlítették mindannyian, hogy milyen kellemes és igazi mesemondó hangod van. 🙂 De gondolom, ezt már sokszor hallottad.
Ölellek: Brigi

Brigi

Kedves Anna!
Nehéz  szavakba önteni azokat az érzéseket, melyek megtöltik az ember  lelkét, amikor elveszíti szeretett hozzátartozóját. Az a búcsúztató, melyet irodalmi igénnyel összeállított, sugározta az elhunyt  embertársa iránti   tiszteletet és szeretetet. Előadásmódjával magával ragadta a gyászoló családot, barátokat, ismerősöket.
Sikerült feloldania  a ránk nehezedő feszültséget. Az egész búcsúztató nem egy megrázó, hanem egy felemelő érzést váltott ki mindnyájunkból. Úgy érezzük, hogy ezzel a búcsúztatóval méltóságteljes kegyeletben részesítettük szeretett férjemet és gyermekem apját.
Köszönöm munkáját! Nem felejtem el azokat az órákat, amit  társaságában a munka kapcsán eltölthettem!
A résztvevők nagyon meggyőzően nyilatkozták: „Én is ilyen búcsúztatást akarok magamnak”.
Jó szívvel tudom ajánlom munkája igénybevételét a környezetemben lévőknek.

Üdvözlettel : Zsótér Ákosné /Marika/

Zsótér Ákosné (Marika)

Drága Mincike (kedves Kiss Anna Szónok)!

Mind a magam, mind a családom, rokonaink, barátaink, ismerőseink nevében szeretnék hálás köszönetet mondani imádott lányunk, Kádár Mónika búcsúztatására mondott beszédedért. Minden szavad szívből jött, megható volt. Tiszta szívből ajánllak azoknak, akik szívből jövő búcsúztatást szeretnének tartani.

Köszönettel: Kádár család

ui: Anna nem csak búcsúbeszédet tart, hanem más pl. ballagás, esküvő, szülinap alkalmakra is!

Kádár család

Kedves Anna!

Mint ahogy utolsó találkozásunkkor is mondtam: bárcsak-bárcsak-bárcsak…! 🙁
Ha hamarabb találtam volna magára, édesanyám temetésére is csak Önt választottuk volna.

Most, hogy már eltelt egy kis idő, még jobban látom: a temetés intézése közben bennem kavargó zűrzavaros érzések közepette mennyire jó volt, hogy beszélgettünk. Addig egyáltalán nem tudtam beszélni apámról, s a találkozásunk segítette, hogy valami feloldódjon bennem. Nagyon örülök, még ha fáj is természetesen, hogy összeszedtük az emlékeket apámmal, mert szívesen olvassuk vissza.

Mindent köszönünk: az idejét, a figyelmét, a kedvességét, az „előadó művészetét”. Szívből kívánjuk, hogy minél többen ismerjék meg és válasszák önt, mert ez a fajta búcsú vigasza azoknak, akik az eddig hallott temetési szónoklatokat üresnek és egyformának hallották és mást szeretnének.

Buzás család

Buzás család

Szia!
Köszönjük a munkádat, szelíd hangodat és a kedvességedet!
Minden jót 🙂
Ági

Ági

Drága Anna!

Apukám hirtelen távozását követően a legfontosabb volt számomra, hogy az ő tiszta lelkéhez igazán méltó búcsúztatóval engedjük útjára. Ehhez Te óriási mértékben járultál hozzá és ezért rendkívül hálásak vagyunk. Ennyire személyes és megindító búcsúztató szöveget nem is hittem, hogy lehetséges egy „kívülállótól” hallani. A közvetlen, ugyanakkor tiszteletteljes stílusban, gyönyörűen megfogalmazott életmesét annyira hitelesen, bensőségesen és szívhez szólóan adtad elő, mintha Te is a család tagja, de legalábbis egy szoros ismerőse lennél.
Mindenkinek szívből ajánllak, aki szeretne szerettétől igazán méltó búcsút venni. Ezekben a fájdalmas pillanatokban nemcsak a gyönyörűen megírt életmeséddel, hanem a kisugárzásoddal, hangoddal és hozzáállásoddal is emeled a búcsú fényét és méltóságát.
Nagyon köszönöm, hogy velünk voltál és hálás vagyok, hogy Rád találtunk! Remélem még nagyon sok családnak fogsz tudni segíteni.

Ölellek,
Kata

Kata

Drága Anna!

Elmondhatatlanul elégedettek és hálásak vagyunk neked, amiért egy ilyen gyönyörű életmesét írtál Édesanyámról, aki nagyon korán, még idő előtt rákban elhunyt. Biztos vagyok benne, hogy nemcsak minket, gyászolókat, de még odafenn Anyukámat is megsirattad ezekkel a gyönyörű sorokkal. Nagyon jó döntés volt szabad kezet hagyva rád bízni a búcsúztatót, úgy gondolom a lehető legméltóbb módon engedtük őt el, amihez a munkáddal nagyban hozzájárultál. Én kívánom és nagyon remélem, hogy a közel jövőben ne kelljen gyászbeszéd miatt megkeresni téged, de ha mégis, akkor nyugodt szívvel fogunk újból hozzád fordulni.

Köszönettel, Bius és Gábor

Bius és Gábor

Kedves Anna!
Mielőtt találkoztunk, nagyon féltem, hogy nehéz lesz Apuról beszélnem sírás és fájdalom nélkül. De meglepő módon a személyednek köszönhetően könnyen ment. Sőt jó volt! A beszélgetésünk eredménye egy rendkívül szép, kedves búcsúbeszéd lett. A barátok, rokonok, a családom teljesen el voltak ragadtatva az Apu életét összefoglaló búcsúbeszédtől.
Köszönöm neked! Dóri

Dóri

Kedves Anna!
Örülünk neki, hogy rád találtunk, mert a több órás beszélgetésünk után egy olyan beszédet tudtál írni és elmesélni Apukámról, amilyen ő volt: vidám és életigenlő férj, édesapa, após és nagypapa. A szertartás után mindenkiből előtörtek a jobbnál-jobb (gyakran humoros) történetek, így ha nem csak velünk, a családdal beszélgettél volna, akkor egy hétig is tartott volna a megbeszélés.
Köszönöm, hogy nagy félelmemet, hogy nem tudom majd elengedni Apukámat a szavaiddal, a hozzáállásoddal, az érzékenységeddel enyhíteni tudtad és végül olyan légkör lett a hajón, ami hűen tükrözi édesapukám szellemiségét.
Mindenkinek ilyen búcsúztatót kívánok, neked meg sok erőt ehhez a hivatáshoz, mert szükség van rá. Köszönünk mindent, felejthetetlen napot csináltál nekünk, további sok sikert a munkádhoz!

Littmann Károly és családja

Kedves Anna!

Még egyszer nagyon szépen köszönöm a „csodás búcsúztatást”, ha egy  búcsúztatást szabad így jellemezni.
„A lélekember azért áll elől, mert embertársaitól különbül kiállta  maga életpróbáit.” Csupa szív, csupa lélekből vagy. Örülök, hogy  megtaláltalak Téged (és Mariannt a Lélekhajónál), így a férjemet az  életéhez méltóan búcsúztathattuk. Köszönöm szépen.
Szép estét kívánok szeretettel:

V. Ibolya

Kedves Anna!

Szomorú esemény miatt ismerkedhettél meg Édesanyámmal,és velünk, mégis azt mondhatom,örülök,hogy Te segíthettél nekünk ebben a fájdalmas időszakban. Gyönyörűen megfogalmazott életmesét kaptunk tőled Apukámról, nagyon szépen átadva, elmesélve.
Tudom, nem jó ezt mondani, de nekünk biztosan Te leszel majd ott a következő ilyen eseményen, és akik még keresgélnek, azoknak nagyon jó szívvel foglak ajánlani majd Téged, bátran keressenek. Hiszen akik a
temetésen voltak, mind úgy meséltek nekünk róla, hogy nagyon szép volt, ők sem gondolták, hogy ilyen szépen meg lehet csinálni egy polgári temetést.

Köszönjük szépen Anna!
Remélem még sokan megismerhetik a búcsúztatásnak ezt a nagyon szép formáját a te kedves, barátságos személyiséged által.

Nagyon puszilunk:

Viki és családja

Pancika!

Nagyon szépet írtál az anyukámról, az egész család nevében köszönöm. Azt mondtuk, nem sírunk majd, mégis sikerült megríkatnod mindenkit. Kedves volt és megható a beszéd és köszönöm, hogy átjöttél a testvéremhez is.

Kissné Ica néni

Kedves Anna,

nagyon szépen köszönjük mai életmesédet Apukámról,nagyon megható volt, sokan megdicsérték személyes hangvételét, egyediségét. Kívánjuk, hogy sokáig sikeresen tudd folytatni ezt a feladat vállalásodat, küldetésedet!
Szívesen ajánlunk tovább, ha beleegyezel.
Köszönettel:

(Gyöngyi még pár nappal később felhívott és ő is „nagyon megköszönte”  személyesen is „azt a fajta együtt rezdülést, amit a találkozás során  megtapasztaltak és ami a búcsúztatban is átjött”.)

Gyöngyi és Adrienne

Kedves Anna! Szeretném megköszönni Anyukám temetésén nyújtott segítségedet, hogy emlékezetes maradjon. Ma már tudom általad, hogy egy temetés bármilyen nehéz szívvel búcsúzik az ember, lehet vidámabb is, hisz az elhunyt se akarná másképp. Ha megemlékezünk az életben elért dolgairól, amik közösek velünk, az mindenkit jóérzéssel tölt el. Még egyszer köszönöm.

V. János

Kedves Anna!
Szeretném megköszönni a munkádat, amit Apukám  búcsúztatóján adtál nekünk. Úgy magadból,  úgy Apukámból. Voltak  elképzeléseim hogy milyen lesz, de ezt nagyon sokszor felül múltad.  Ahogy Apát jellemezted saját szavaiddal, az volt számomra a  legmeghatóbb. Nagyon jól át tudtuk adni neked milyen volt, és az állam  is leesett, mennyire  jól tudtad vissza adni aztán az egészet. Hála  neked a rokonság is megtudta milyen volt. Apa is megköszönné, ha  tudná, így hát megteszem helyette. Ettől szebbet el se tudtam volna  képzelni. Volt vicces része sok sírással. De az utolsó szóig  róla  szólt és igaz volt.
Köszönöm szépen,

Kalinics Nikolett, Kalinics Gergelyné, Kalinics János

Kedves Anna!
Szeretném megköszönni Édesanyám búcsúztatásán való közreműködésedet!  Érthető okokból nehezen indult a beszélgetésünk, mert váratlanul,  minden előzmény nélkül ért minket a távozása és a szavak ilyenkor  különösen nehezen jönnek, a gondolataink zavarosak és szétszórtak….  Ennek ellenére az „Életmese” melyet elénk varázsoltál, valóban Róla és  csak Róla szólt. Méltó módon, mérhetetlen fájdalommal, de ennek  ellenére mégis jó értelemben véve, felejthetetlenül kísértük Őt utolsó  útjára.  Biztos vagyok benne, hogy Neki is tetszett (volna)……
Még egyszer köszönöm az egész Családom nevében!

Liliom Tibor

Kedves Anna!
Köszönjük az empátiát. Köszönjük, hogy figyeltél minden szavunkra, ezáltal azok is megismerhették egy kicsit jobban drága férjemet, a csodálatos embert és apát, akik egy kicsit távolabb álltak tőle. Csodálatos verseddel,
előadásmódoddal felejthetetlenné és meghitté tetted a szomorú eseményt.
Köszönjük a szeretetet, amellyel körülvettél bennünket, és barátunknak érezhettünk. Hálával gondolunk rád.
Anna nemcsak a szomorú perceket, de a boldog pillanatokat is képes meghitté, csodálatossá varázsolni. Ha valaki igazán felejthetetlenné szeretne tenni akár egy szomorú, akár egy boldog eseményt, annak figyelmébe szeretnénk ajánlani Annát, mert biztosak vagyunk benne, hogy nem fognak csalódni.
Drága Anna!
Még egyszer köszönet a csodálatos „Életmeséért” , a figyelmességedért. El nem múló szeretettel.

Kati és Mónika

Drága Anna!

Köszönöm a hozzáállást, a felkészülést, az empátiát. Kedves, őszinte, szeretetre méltó ember vagy. Maradj mindig ilyen!

Köszönöm, köszönöm, köszönöm!

Haraszti Kata

Drága Anna,
Nagyon szép és megható volt minden szó, egy olyan finom hang voltál, amellyel egy méltó búcsúztatást adhattunk páromnak. Anna, kívánom, hogy sokaknak megadasson, hogy a Te hangod kísérje utolsó útján.
Köszönjük.

Éva

Kedves Anna!
Köszönjük, hogy a legnehezebb percekben mellettünk voltál,  bájosságoddal, kisugárzásoddal, szavaiddal vígaszt nyújtottál. Jó szívvel ajánljuk mindenkinek, aki szeretteitől méltóan szeretné  búcsút venni.
Köszönettel:

Erődi család

Kedves Anna!
Apu elvesztése után egyet tudtunk biztosan, hogy nem szeretnénk egy sablonos, személytelen búcsút Tőle. Mikor hallottuk, hogy létezik olyan, hogy életmese, tudtuk, hogy ezt szeretnénk. A találkozásunk során, a közös élmények felelevenítése szép és fájdalmas egyszerre volt nekünk, de Apu igazi személyiségét tükröző, vicces, boldog és szomorú élményeket is tartalmazó történet állt belőle össze. A búcsúztató után a barátok, családtagok is azt mondták, hogy igazán Apuhoz méltó, emberi volt a megemlékezésünk. És mi pont ilyet szerettünk volna. Köszönjük még egyszer a segítséged!

Zsófi

Szia Anna!  Nagyon  köszönöm Neked azt, ahogyan elbúcsúztattad az én férjemet. Ez tényleg életmese volt. Róla, illetve rólunk szólt. Kedves hangod, szívmelengető előadásmódod még egyedibbé tette a Mi életmesénket.
Adjon neki békés pihenőt a Duna vize, nyugodjék békében! Köszönök mindent:

Kiss Imréné (Irén)

(Nóri nem itthon él és emellett kicsi gyermekével van otthon, így kevesebb időnk volt, mint az szokott. A skype-os beszélgetés előtt küldtem át neki pár kérdést, hogy tudjon rajta előre gondolkodni, hogy okosan tudjuk felhasználni a rendelkezésünkre álló időt.)

Anna szívvel-lélekkel végzi munkáját. Kétszer beszéltünk hosszasabban az elhunyt Édesanyámról. A beszélgetés előtt kaptam egy kérdéssort, amit apukámmal és barátokkal átbeszéltem. Ezt megküldtem Annának és ennek mentén mentünk végig a beszélgetésünkben. Megkaptam az első beszédnek a szövegét, amit együtt módosítottunk. Ezt követően volt a temetés, amin Anna a beszédet nagyon nagy átéléssel és érthetően mondott el. Az általa kiválasztott vers is csodásan illeszkedett a Mamám búcsúztatásához, amit ő olvasott fel. Köszönöm Anna, hogy elkísértél ezen az úton, Mamám biztos örömmel tekintett le ránk.

Nóri

Kedves Anna,
Apa nagyon korai és tragikus 2018 karácsony előtti halála teljesen padlóra tette a családot. Nagyon hamar elrepült a karácsony, és a két ünnep között már szükséges volt intézkedni, ekkor jutottunk el a Lélekhajó temetkezéshez és döntöttünk a hajós búcsúztatás mellett. Ekkor érkeztél te a képbe, nem szerettünk volna „hagyományosat”, és te voltál az, aki személyesen is konzultált, s ez meggyőzött minket.
A búcsúztató nagyon egyedi és különleges volt, sok emlék képpel amit te egy kerek sztorivá kovácsoltál. Mindenki elismerően nyilatkozott, hogy „nagyon tetszett”, és valóban egyedi lett, utánozhatatlan és megismételhetetlen!
Köszönjük és minden jót kívánunk.

Botos család

Szia Anna!
Köszönjük ezt az emlékezetes búcsúztatót! Már a közel 2,5 órás beszélgetés után tudtam, hogy a nagymamám története jó kezekbe kerül. Igazán személyes, bensőséges lett az életmeséje, ilyen meghitt, méltó megemlékezést szerettem volna. Szívből köszönöm, és ajánlom mindenkinek!
Szeretettel,

Marika

Kedves Anna!

Anyukánk halála váratlanul ért minket. Nem is igazán tértünk magunkhoz a sok feladat, az intézni valók közepette, de amikor hallottunk Rólad és arról, hogy egy személyes „mese” lehet az Anyu búcsúztatása, valahogy rögtön azt éreztük, hogy igen ez kell nekünk. Picit féltem attól, hogy hogyan fogunk tudni az Anyuról bármit is mondani, hiszen bár mindenről ő jut eszünkbe, ebben a helyzetben nehéz beszélni róla. De amikor eljöttél hozzánk, kedvességeddel, hozzáértéseddel, a bánatunkat tisztelve, de oldott hangulatban tudtunk beszélgetni. Sőt még sokszor nevettünk is, ahogy jöttek elő a vicces családi történetek. Az általunk elmondottakból egy nagyon szép, valóban személyes történetet írtál, amit az előadásoddal felejthetetlenné tettél. Nagyon hálás vagyok Neked, hogy segítettél ilyen szépen elbúcsúzni az Anyutól.

Szívből kívánok Neked minden jót.

Habele Éva

Kedves Anna!
Mindig azt kérdezték tőlem, mi volt életem legszomorúbb napja, amire azt mondtam: az még nem következett be. Édesanyám, most március végi elvesztése volt az. Tanácstalanul álltam ott, hogy hogyan tovább, amikor Te jelezted, lehet a temetést máshogy is levezetni. Egy olyan vicces, kedves és édesanyámhoz illő életmese kerekedett a beszélgetésünkből, ami nem csak minket, a családot, de anyu barátait, ismerőseit is átsegítette a gyász miatti fájdalmon és inkább mosolygós arcokat láttam a temetésen, mint sem kisírt szemű embereket. S ez is volt a célunk, hiszen anyu egy életvidám, mosolygós, kedves édesanya volt, ez méltó búcsú volt tőle. Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, a kedvességedet és a pontosságodat. Mindenkinek szívből foglak ajánlani, mert ez jobb és kedvesebb formája a búcsúnak. Köszönöm!

Szigeti Gábor

Kedves Anna!

Egy évvel ezelőtt találkoztunk, Apukám temetésén. Most, hogy eltelt ennyi idő, még jobban látom, hogy mennyire jó volt, hogy téged választottunk. Mert ilyen távlatból még jobban érzem, amit akkor is mondtam neked, hogy ha lehet ezt mondani, az egyetlen „jó” volt az egészben az, hogy te ott voltál és meséltél nekünk Apuról.

A temetés emlékeit felidézve (és a szöveget elolvasva) legélénkebben azok a dolgok maradtak meg bennünk, amelyeket fájdalommentesen, szépen, mosolyogva lehet felidézni, amik olyanok voltak, mint Ő maga volt.

S én pontosan ezt szerettem volna, hogy kerek egész legyen az életútja, így annak befejező állomása  is. Tudom, hogy ez nélküled nem sikerülhetett volna.

Még egyszer hálásan köszönöm azt az empátiát és szerető odafigyelést, amit Apu és az egész családom felé tanúsítottál.

Ölellek: Ági

Drága Anna!

Megkaptam az életmesét és nagyon megdöbbentem. Hogy tudtál abból a katyvaszból egy ilyen teljes, összefüggő történetet kikerekíteni! Csodálatos lett és megható.  Látszik, hogy nagyon figyeltél ránk. Olyan, mintha ismertél volna minket régről.

Nekünk is nagyon jól esett, hogy kibeszélhettük magunkat, így most kicsit könnyebb.

Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen fantasztikusan megírtad, mi biztosan ajánlunk majd mindenkinek.

Tóth László és családja

Kedves Anna!

Szerintem a Mamim küldött hozzánk, ő segített, hogy megtaláljunk téged. Amikor a Papám temetése volt, sajnos nem ismertük még egymást. Az akkori búcsúztatást és ezt összehasonlítva elmondhatom: ég és föld van a kettő között.

Én már tudom, hogy te valóban egyedi beszédet írsz, tényleg odaadod a szöveget, ami elhangzik a szertartáson és hogy sokkal több időt töltesz el velünk és az életmese megírásával is, mint más polgári búcsúztató.

Hogy van összehasonlítási alapom, így köszönöm a rengeteg, lelkiismeretes munkádat és mindazt, amit még emberileg ezen túl adsz nekünk.

A legjobbakat kívánom ehhez a hivatáshoz:

B. Csaba

Anna!

Nincs rá jobb szó: KÖSZÖNÖM!!!!!

Kívánom, hogy százszorosan kapd vissza az élettől, amit adsz, mert szerintem te sokaknak sokat adsz!

Bea

Tücsöklány!

Köszönöm Ancsikám búcsúztató beszédét. Illett hozzá – bár ne kellett volna!

Azt gondolom, neki is tetszett, a mennyországból mosolyogva hallgatta.

Józsi

Szia Anna!

Köszönjük a búcsúztatót, szép volt, méltó Annácska emlékéhez.

Ági, Misi

Tücsök!

Nagyon szépen köszönöm, igazán kedvesen búcsúztattad el Pannit.

Ágota

Szia!

Köszönöm az egészet. Nagyon jó volt!

Sanyi

Annácska!

Sikerült megríkatnod – nem először – nagyon szép volt a beszéd Ancsikáról, és nagyon szépen is mondtad. Köszönjük szépen.

Panka és Pali

Kedves Anna!

Köszönjük, hogy Árvai Béla ejtőernyős sporttársuk búcsúztatásában közreműködtél.

Nagyon színvonalas és szívhez szóló búcsúbeszédet írtál és mondtál el kedves barátunkról. Különösen megható volt, hogy az életéből merített történésekből írtad meg a beszédedet. Ezáltal nem egy sablonos felsorolás, hanem egy fantasztikus, érzelem dús remekmű volt.

Sportegyesületünk nevében kívánjuk, hogy a búcsúztatói (és ceremóniamesteri) pályafutásod minden állomásán hasonló beszédeket írjál és adjál elő minél több alkalommal.

Köszönettel,

Budapest, 2021. július 12.

Géczi János
ügyvezető elnök
Budapest IX.ker. Ejtőernyős Klub

Géczi János, IX.ker. EJE klub

Szia Tücsök!

Nagyon köszönjük neked ezt a csodálatos életmesét és hogy ilyen szép és megható volt a ceremónia.

Ügyfelektől is ezt a visszajelzést kaptuk!

Puszi neked: Mónika, Noémi, Ildikó

Igazi varázsolós vagy!

Köszönöm!

Kedves Anna!

Nagyon szép és nagyon köszönöm!

(Le is mentettem magamnak.)

Puszillak: Angi

Drága Anna!

Hihetetlen számomra, hogy összesen csupán pár órát beszéltünk egész életünkben egymással, és mégis úgy érzem egyike vagy azoknak, akik nagyon közel kerültek hozzám. Köszönettel tartozom neked, azért, hogy édesapám búcsúztatóját a róla szóló mese megírásával, és elmesélésével, felejthetetlenné, meghitté, és szívet melengetően bensőségessé varázsoltad.

Álltam édesapám ravatala mellett, hallgattam, ahogy kedves hangodon meséled a jól ismert történeteket, és szemünk néha összemosolygott. Furcsának hathat ez ebben a helyzetben, pedig nekem mégis olyan biztonságot adott, amit szavakkal nem nagyon lehet kifejezni. Tudni, hogy áll ott mellettünk valaki, aki úgy képes megidézni hozzátartozónk emlékét, ahogy mi ismertük, és szerettük, az ebben a nehéz helyzetben végtelenül megnyugtató érzés.

Tiszta szívemből köszönöm neked, hogy jelenléteddel, meséddel, könnyebbé, de egyben emlékezetessé tetted számunkra ezt a napot. Anna, kívánom neked, hogy segítsék az égiek az utadat, mert hiszem, hogy neked ez a küldetésed. Rajtam, biztos nem fog múlni, én minden alkalmat megragadok majd, hogy vigyem a híredet, hogy minél több ember szívét melengethessék a szavaid, akár bánat, akár öröm éri őket.

Drága Anna, fenti sorokat komolyan gondolom, és felhatalmazlak, hogy tedd ki a honlapodra (mehet teljes névvel, vagy ahogy szeretnéd), remélve, hogy soraim sok-sok megrendelőt hoznak számodra.

(Még el szeretném mesélni, hogy sokan már a búcsúztató után mondták, hogy milyen szép temetés volt, de este kaptam a számomra legszebb visszajelzést, ezt: Ez érdekes temetés volt. Ha hiszed, ha nem jól éreztem magam. Ne érts félre. Furcsa! Szép volt a te mondandód is, a hölgy is jókat mondott. Jó éjt!)

Ha elküldenéd a mesét pdf-ben is, azzal nagyon boldoggá tennél.  Még egyszer mindent köszönök, sok sikert kívánok neked, és szívből remélem, hogy még találkozunk.

Ölellek: Antal Erika

Kedves Anna,

anno az esküvőnkön te voltál a szertartásvezető – akkor együtt választottunk ki Téged. A kedves  hangod, a figyelmességed és az ötleteid miatt. Úgy érzem, Nathan is egyet értett volna azzal, hogy ismét téged kerestelek meg. 🙁

Nehéz bármit is írnom, csak annyit: köszönöm, köszönjük!

N & Cs

Kedves Anna!

Egészen különleges, amit csinálsz.  Olyan dologban vagy jó, ami nagyon kell az embereknek. Szívből kívánom, hogy minél többen megismerjék és átéljék ezt. Én ajánlani foglak.

Tony

Annát egy barátom édesanyjának temetésén ismertem meg. Édesapám akkor már
nagyon beteg volt. Foglalkoztatott, hogy ki és mit fog mondani a
búcsúztatásakor. Szorongtam ettől, hiszem számos alkalommal álltam már
végig kínosabbnál kínosabb, személytelen szertartásokat. Anna nagyon jó
benyomást tett rám, Amikor eljött az idő kapcsolatba léptem vele. Segített
az adatgyűjtésben, a családi interjúkban. A beszéden mindketten sokat és
állhatatosan dolgoztunk. Rugalmas volt, érzékenyen, megértően reagált a
kukacoskodásomra.
Előre is tudtam, de a temetésen bebizonyosodott, hogy a megszületett
szöveget én nem tudtam volna felolvasni. Anna megtette, szépen, jó
ritmusban beszélt. Kedves volt és maníroktól mentes.
Segített, hogy méltó körülmények között vegyünk búcsút az apámtól.
Köszönöm neki.

V. Péter

Kedves Anna!

Amikor eljött az ideje, hogy végsó búcsút vegyek az Édesanyámtól, egy szép hosszú életutat szerettem volna méltó módon megjeleníteni. Csordultig érzésekkel, fájdalommal a szívemben kerestem a megoldást, hogy a ” tökéletes temetést ” megszervezzem. Megtaláltam az annabucsuztatot a neten és a sorsom ismét kegyes volt hozzám, hogy ebben a nehéz élethelyzetben egy segítőkezet nyújtott nekem a személyedben. Köszönet a türelmes beszélgetésekért, az együttérzésért, az őszinteségedért, ami segített megnyílni, intim gondolatokat feltárni, amik kellettek a mindenkit mélyen megérintő életmese elkészítéséhez. Szeretettel gondolok Rád!

S. Kata

Drága Anna!
Nagyon köszönjük hogy maga által Édesanyánkat ilyen gyönyörűen tudtuk elbúcsúztatni. A temetésen megjelentek mind először meglepődtek ezen a rendhagyó formán, de a visszajelzések alapján nagyrészük is ilyen búcsúztatót kívánna magának. Így hogy az egész élete be lett mutatva a családja által így mindenkinek egy örök emlék maradhat. Mégegyszer nagyon köszönjük ezt a fantasztikus búcsúztatót.

Szabó család

Kedves Anna!
Ezúton szeretnénk köszönetünket kifejezni Neked, hogy Anyukánk temetésén szívhez szóló, bensőséges búcsúztatót „életmesét” mondtál. Köszönjük, hogy gondolataink tolmácsolásában nagy segítségünkre voltál, megkönnyítve a gyász nehéz perceit. Nagyon kedves embert ismertünk meg személyedben. Köszönjük, hogy Vagy!
Ezúton is minden jót kívánunk Neked. Köszönjük.
T. Timi és Lackó

(Nagyon szépen köszönöm! – messenger üzenetben válaszoltam)

Igazán nincs mit, megérdemled!!!

Timi és Lackó

Kedves Anna!

Még egyszer köszönöm a türelmed és küldöm az ajánlást, amit ígértem:

Édesapám búcsúztatásához kértük Anna segítségét, aki rendkívüli
kedvességgel segített nekünk abban a helyzetben, amikor nekünk,
hozzátartozóknak nagyon nehéz volt megszólalni. Anna segített összegyűjteni
és formába önteni az emlékezetes pillanatokat, felidézni Apu életének
legfontosabb állomásait. Az „életmese” igazán lélekemelő volt az ő
előadásában. Jó szívvel ajánlom mindenkinek.

Üdv.,

K. Zoli

K. Zoli és családja