Miért jobb életmesével® búcsúzni és hogyan történik mindez?

Az életmese® egy különleges műfaj. Annak/azoknak is, akik kapják, és – bevallom – nekem is. Tulajdonképpen kedves emlékek felvillantása az elhunyt életéből. Csupa személyes, esetenként megható, néhol vidám pillanat.

Jellegéből adódóan egyszeri és megismételhetetlen. Mint maga az ember. Senki más temetésén el nem hangozhat. Szövegét a szertartás előtt a családdal szó szerint leegyeztetem, a búcsúztatás után a megrendelő kinyomtatott formában emlékül megkapja tőlem.

Az alábbi linken részleteket hallhat pár általam elmondott életmeséből®:

Ahhoz, hogy a polgári búcsúztatásra az életmese megszülessen, találkoznunk és beszélgetnünk kell. Sokat. Ez esetenként 2-3 órát is jelent.

Ezek a találkozások gyakran sírással tarkítottak, de ez természetes, hisz’ fáj nekünk, ha valakit, akit szerettünk, elveszítünk. A beszélgetésünk elején általában én szoktam kérdezgetni a búcsúzókat, de egy idő után, mintha kinyitnánk egy csapot, áradni kezdenek az emlékek.

Ha nem így történik, az sem baj. Segíteni fogok a kérdéseimmel.

A beszélgetésünk alatt lejegyzetelt gondolatokat használom fel az életmese megírásához, azokat fűzöm össze.

Az életmese® megírása után minden esetben telefonon keresztül megosztom a megrendelővel az kész mesét. Ez általában a polgári búcsúztató előtt 1-2 nappal történik meg. Ekkor egyeztetek a búcsúzóval, a családjával, hogy minden megfelel-e úgy, ahogy megírtam. Az elköszönők ilyenkor meghallják azt is, hogy adom elő a kész életmesét. Csak az és csak olyan formában marad a végleges beszédben, ahogy a család kéri.

A polgári búcsúztatás kitűzött napján pedig újra személyesen találkozva elköszönünk a már megismert életmesével az elhunyttól. A szertartás végén emlékül átadom az életmesét.

—-

Az életmese® egy teljesen egyedi, levédett búcsúztatási forma. Önállóan és egyházi szertartás kiegészítéseként is előadtam már. Ám hazánkban még meglehetősen ismeretlen.

Azért, hogy megkönnyítsem a hozzám fordulók döntését, létrehoztam

a VÉLEMÉNYEK oldalt, ahol a már engem választók mesélnek tapasztalataikról,

valamint a YOUTUBE csatornámon részleteket osztottam meg pár életmeséből®.

Amennyiben úgy érzi, hogy kérdése maradt, vagy választásával engem tisztel meg, kérem vegye fel velem a kapcsolatot itt az oldalon található elérhetőség aloldalon, vagy  hívjon telefonon:

06 20 213 6209

Kiss Anna